Olet täällä

Luo sisältöä

Navigaation alta löytyy linkki "Luo sisältöä", sen jälkeen kun olet kirjautunut sisään ja tunnuksellasi on oikeudet sisällön luomiseen. Sisältöä voi olla useaa eri tyyppiä. Oletuksena löytyvät Image, Page ja Story. Kaksi jälkimmäistä eivät juurikaan eroa toisistaan, ellet tee muutoksia niiden asetuksiin.

Page

Otsikko
Sivun otsikko

Sisältö
Sivun sisältö kirjoitetaan tähän kenttään. Ulkoasua voi muotoilla Syöttömuoto-kohdassa määritetyin edellytyksin. Jos sivustolla on otettu käyttöön moduuli TinyMC, käytössäsi on WYSIWYG editori ulkoasun muotoiluun.

Kuva (kuvake sisällön alla)
Sivuun voidaan liittää kuvia. Voit ladata kuvan sivustolle ennen sivun tekemistä tai sivun tekemisen aikana.

Kuva-kuvakkeesta aukeaa ikkuna, jossa voit selata sivustolle ladattuja kuvia ja valita niistä mieleisen. Voit myös ladata uuden kuvan.

Kun kuva on valittu, annat sille asetukset, joiden perusteella se liitetään sivuun. Asetukset: Huomaa että kuvan nimi ei ole pakollinen. Seuraavat valinnat toimivat todennäköisimmin>> Link: Not a link, Insert mode: HTML Code

Syöttömuoto
Filtered HTML sallii, että sisältöä muotoillaan vain muutamilla luetelluilla HTML-koodeilla.
Sivuun voidaan liittää myös PHP-koodia, jos tästä valitaan sen salliva asetus. Lisää HTML-koodeja saa käyttöön valitsemalla Full HTML-asetuksen.

Lokimerkintä
Jos haluat kirjata ylös, mitä muutoksia teit sivulle, kirjoita se tähän kohtaan. Lokiin voidaan myös liittää kuva.

Valikon asetukset
Tässä kohdassa määritellään, missä valikossa luotu sivu sijaitsee ja millä nimellä se näkyy valikossa.

Kommenttiasetukset
Jos haluat, että käyttäjät, joilla on käyttöoikeuksia kommentoimiseen, voivat kirjoittaa omia kommenttejaan sivun alaosaan, aseta kommentointimahdollisuus tästä päälle.

Tiedostoliitteet
Tässä kohtaa voit liittää tiedostoja sivuun. Tiedostot näkyvät luettelona sivun alaosassa.

Verkko-osoitepolun asetukset
Oletuksena Drupal luo sivulle nimeksi numeron. Voit määrittää sivulle myös ihmisille luettavamman ja muistettavamman osoitteen.

Julkaisutiedot
Kuka teki tämän sivun ja koska.

Julkaisuasetukset
Onko luotava sivu julkinen, nostetaanko se etusivulle jne.

Kun olet täyttänyt tarpeelliset kohdat, voit esikatsella sivua tai painaa Lähetä-painiketta, jolloin sivu tallennetaan (ja julkaistaan jos niin halusit).