Kilpailuohje

Päivitetty: 28.1. klo 20.40 päivitetty kohtaa "Rastit"

Kisa kisataan Partiota 100 vuotta Suomessa hengessä ja samalla pyritään lisäämään partion näkyvyyttä mediassa sekä keravalaisen yleisön silmissä.

Kisa-aamuna vartioille ei jaeta erillistä kisaohjetta vaan kilpailijoiden tulee tulostaa nämä tiedot netistä. Kisakeskuksesn seinillä nettisivujen tiedot on kopioituna näkyville.

Kisakeskus

Kilpailukeskuksena toimii Keravan Kalevan kaupunginosassa oleva nuorisotalo Häkki.
Loitsutie 1
04230 KERAVA
http://www.keravannuorisotoimi.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27

Kilpailijoiden autot parkkeerataan Kalevan koulun pihalle merkitylle alueelle.
Keravan asemalta on kisakeskukseen useampi kilometri. Asemalta pääsee kisakeskukselle linja-autolla. Pääkaupunkiseudun reittiopas (www.reittiopas.fi) toimii Keravalla.

Bussi nro 5

Lauantaina asemalta (laituri4) Kalevaan (Ylikeravantie)
7:49
8:49
Lauantaina Kalevasta asemalle
n. 14:05 tunnin välein klo 22 asti
Sunnintaina Kalevasta asemalle
n. 14:05 tunnin välein klo 19 asti

 

Kisakeskuksen puhelinnumero on: 0407357726 (Kinna).

Kotiväelle pyritään tiedottamaan kisan nettisivuilla kisan etenemisestä ja tuloksista tuloslaskennan edetessä. Jos uutisointi siellä ei ole riittävää, voivat huoltajat kysellä etenemistä kisakeskuksesta: 0407357726 (Kinna).

Yleisaikataulu

la 6.2.2010

8.00 Kaikkien sarjojen ilmoittautuminen alkaa (ellei ole suositusten mukaan ilmoittautunut jo netissä)

8.30 Oranssin, Vihreän, Lilan, Sinisen ja Punaisen sarjan ilmoittautuminen päättyy

8.45 Oranssin, Vihreän, Lilan, Sinisen ja Punaisen sarjan avajaiset Kisakeskuksen pihalla (kilpailuvarusteissa)

Lilan sarjan lähtö

Oranssin ja vihreän sarjan lähtö

Sinisen ja punaisen sarjan lähtö

9.30 Ruskean, harmaan ja sateenkaarisarjan ilmoittautuminen päättyy (ellei ole suositusten mukaan ilmoittautunut jo netissä)

9.45 Ruskean, harmaan, sateenkaarisarjan avajaiset (kisavarusteissa)

Harmaan, ruskean ja sateenkaarisarjan lähtö (sarjoittain)

16.00 – 20.00 Päiväsarjojen suihku (suihkut sulkeutuvat klo 20.00) ja ruokailu (omat ruokailuvälineet mukaan)

20.30 Oranssin, Vihreän, Lilan ja Sateenkaarisarjan palkintojen jako

su 7.3.2007

10.00 - 13.00 Yösarjojen vartiot maalissa ja ruokailu (omat ruokailuvälineet mukaan)

11.00-14.00 Suihkut käytettävissä

15.00 Palkintojen jako

Ilmoittautuminen

Vartiot ilmoittautuvat mieluiten netin kautta viimeistään edellisenä päivänä. Ilmoittautumislomake löytyy täältä. Jokaisesta vartiosta kysytään nimi ja lippukunta sekä kaikista jäsenistä nimi, syntymäaika ja jäsenkortin numero sekä ilmoittautumistunnus. Ne löytyvät polusta ja jäsenkortista.

Vartio voi kuitenkin ilmoittautua myös paikan päällä.

Kilpailijoiden henkilöllisyys tarkastetaan pistokokein henkilöllisyystodistuksista tai alaikäisten kohdalla lippukunnan muilla epämuodollisemmilla keinoilla.

Kilpailijat on vakuutettu ainoastaan partiovakuutuksella, joka edellyttää jäsenmaksun maksamista.

Osallistumismaksu tulee olla maksettuna viikkoa ennen kisaa.

Jos vartion kokoonpano on partiotaitokilpailujen sääntöjen vastainen, vartio voi kilpailla kilpailun ulkopuolella, mikäli tuomarineuvosto antaa sille luvan.

Huoltajat ja vieraat

Toivotamme kilpailuvartioiden ohella lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan kisaamme myös huoltajat ja muut kisaturistit. Huoltajat eivät saa neuvoa eivätkä huoltaa (esim. antaa ruokaa tai ottaa varusteita kantoon) joukkueita. Mikäli näin tapahtuu, vartio suljetaan kilpailemaan kisassa ulkopuolisena.

Peseytyminen ja vaihtovarusteet

Vartiot voivat jättää lähdössä vaihtovarusteensa kisakeskukseen kisan ajaksi. Vartio huolehtii itse varusteidensa merkitsemisestä vartion nimellä ja numerolla ja vie tavarasäilytykseen. Tavarat säilytetään ulkopuolisien saavuttamattomissa, mutta täydellistä varmuutta ei koskaan voida taata. Arvotavaroita ei siis kannata ottaa mukaan, mutta joitain pieniä arvokkaita tavaroita voi jättää tulostoimistoon vartion nimellä varustettuna.

Peseytymismahdollisuus on kisan jälkeen kisakeskuksen viereisellä koululla. Suihkut ovat käytettävissämme vain rajoitetun ajan. Lauantaina klo 16-20 ja sunnuntaina klo 11-14.

Ruokailu

Kisan aikana kisaajille ei tarjoilla ruokaa vaan jokainen vartio ottaa omat eväät (vesipisteitä reitin varrella on). Kilpailumaksuun sisältyvä ruoka tarjoillaan kisan jälkeen kisakeskuksessa. Jokaisella tulee olla omat ruokailuvälineet tätä varten.

Erityisruokavalioiden mukaisia ruokia on varattu ainoastaan ennakkoon ilmoitettujen tarpeiden mukaan. Kisakeskuksen vieressä on K-kauppa.

Avajaiset ja lähtö

Kilpailun avajaiset ovat kisakeskuksen pihalla, johon kokoonnutaan kisavarusteissa. Siitä sarja kerrallaan siirrytään lähtötehtävään. Sarjojen lähtö tapahtuu noin kymmenen minuutin välein.

Kilpailuaika on Suomen virallinen aika.

Kilpailunumerot

Vartioiden tulee valmistaa itse kilpailunumerolappunsa, yösarjoissa jokaiselle vartion jäsenelle yksi, päiväsarjoissa jokaisella vartiolla tulee olla kaksi numerolappua.

Oman numeronsa vartio löytää ilmoittautuneiden vartioiden listasta (linkki).

Vartioiden tulee itse varata myös numerolappujen kiinnitystarpeet (esim. hakaneuloja).

Kilpailun aikana vartion numerolappujen pitää näkyä edestäpäin kunnolla.

Partiomainen esiintyminen

Kilpailuvartioilta odotetaan partiomaista käyttäytymistä. Partiohuivia kannetaan koko kilpailun ajan. Suorituspaikat tulee jättää siistiksi ja roskat tulee laittaa roskiksiin.

Toimitsijoiden ja rastihenkilökunnan antamia ohjeita on noudatettava.

Kilpailukartat ja –reitit

Omien karttojen käyttö on kielletty.

Kilpailu käydään vartion valitseman kulkutavan mukaan hiihtäen tai kävellen. Mikäli kelit pysyvät näin talvisina, reitti sopii paremmin hiihtäjille vaikka joutuvatkin kantamaan suksia osan matkasta (yhteensä 2-4km). Kävelijät eivät saa kulkea latu-urilla, mutta usein paikoin ladun vieressä on tallattuja kävelypolkuja, joita käytetään teiden lisäksi. Vartio voi valita kulkutapansa vielä lauantaiaamuna. Ilmoittautumisen yhteydessä tehty valinta ei ole sitova.

Kännyköiden käyttö on kilpailusta ulossulkemisen uhalla kielletty, mutta jokaisella vartiolla tulee olla ns. turvakännykkä mukanaan.

Rastit

Karttoihin vaellusrastit (tehtävärastit) on merkitty rastiympyröin ja järjestysnumeroin. Maastoon vaellusrastit on merkitty värillisin A4-paperein (malli lähtörastilla).

Vaellusrastit on käytävä annetussa järjestyksessä. Rastin väliin jättäminen tulkitaan keskeyttämiseksi ja vartio siirtyy kilpailemaan kilpailun ulkopuolella, elleivät järjestäjät toisin ilmoita. Rastille saavuttaessa vartio ilmoittautuu rastilipun luona.

Suunnistusrasteista on malli suunnistuksen lähtöpisteessä.

Yörasti

Sinisen ja punaisen sarjan vartioille on varattu 3 tuntia tehtävätöntä aikaa yörastilla. Vartion tulee pitää itse huolta että ehtii yörastille ajoissa ja pystyy siten tekemään tehtävät.

Tehtävien ilmoittaminen

Kisassa tehtävät annetaan kirjallisina käskyinä. Lisäksi rastihenkilöt voivat antaa täydentäviä suullisia ohjeita.

Vartion on itse huolehdittava rastilla, että se saa oman sarjansa tehtäväkäskyn liitteineen.

Vartion on merkittävä jokaiseen vastauslomakkeeseen ja arvosteltavaan työsuoritukseen vartion nimi, numero ja sarja.

100lasissa kilpailussa on vältetty kiireen tuntua pyrkimällä mahdollisimman puhtaisiin taitotehtäviin. Mikäli vartio käyttää kohtuuttomasti aikaa tehtävien suorittamiseen eikä etene oletetulla tavalla, vartio joutuu järjestäjien määräyksestä jättämään aikaa vievimmät tehtävät tekemättä. Tämä ei kuitenkaan johda vartion sulkemiseen pois kilpailusta vaan vartio suorittaa muut tehtävät aivan normaalisti.

Tehtävissä, joissa aika otetaan suoritusaika alkaa sillä hetkellä, kun vartio saa tehtäväkäskyn, ellei tehtäväkäskyssä toisin mainita. Määräajassa suoritettava aika- ja taitotehtävä on luovutettava arvosteltavaksi määräajan kuluessa. Ajan ylitys aiheuttaa suorituksen hylkäämisen, ellei toisin ilmoiteta.

Kilpailun ensiapu

Vartiot huolehtivat itse omista ensiaputarpeistaan. Tilanteet, jotka todennäköisesti johtavat kilpailun keskeyttämiseen loukkaantuneen jäsenen kohdalla tai muuten eivät hoidu vartion omin avuin, ilmoitetaan rastin henkilökunnalle. Rasteilla on ensiaputarvikkeita pienten tapaturmien hoitoon. Mikäli rastin ja kilpailuvartion yhteisin voimin vammaa ei saada hoidettua kilpailun järjestäjät hoitavat loukkaantuneen terveyskeskukseen tai kisakeskukseen. Muut vartion jäsenet voivat jatkaa normaalisti kilpailua.

Vakavissa sairastumis- ja/tai loukkaantumistapauksissa soitetaan suoraan 112.

Säännöt ja määräykset

Kilpailussa noudatetaan SP:n voimassa olevia partiotaitokilpailujen sääntöjä piirin sovelluksin.

Kilpailijoiden on tunnettava SP:n retki- ja leiritoiminnan turvallisuusohjeet.

Löytötavarat

Löytötavaroita säilytetään kilpailun ajan kilpailukeskuksessa. Kilpailun jälkeen kadonneita tavaroita voi tiedustella kilpailun järjestäjiltä.

Löytötavaroita säilytetään ainoastaan maaliskuun loppuun saakka.

Vakuutus

Kilpailijat on vakuutettu SP:n jäsenmaksuun sisältyvällä partiovakuutuksella. Jokaisen kilpailijan SP:n partiojäsenmaksun pitää olla maksettu ja voimassa kilpailun alkaessa.

Tulosten julkaiseminen ja palkintojen jako

Tulokset julkaistaan kisan jälkeen kisakeskuksessa ja netissä kilpailun nettisivuilla.

Päiväsarjojen palkinnot jaetaan lauantai-iltana ja yösarjojen palkinnot sunnuntaina.